Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi

WEB https://vanfsmanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : Tevekli Mahallesi 1. Küme Evler No6 Tuşba/VAN
VİZYON : Öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul etmiş bireylerin, yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerili, özgüvenli olmalarına, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarına imkan sağlamaktır. Böylece bir yandan Türk vatandaşlarının ve Türk toplumunun refah ve mutluluğunu artırmak; öte yandan milli birlik ve bütünlük içinde iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmayı desteklemek ve hızlandırmak ve nihayet Türk Milletini çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı yapmaktır.
MİSYON : Atatürk inkılap ve ilkelerine bağlı ; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren ; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan ; Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren ; beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler yetiştirmektir.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :Tekli Eğitim
Saatler : 08.00-15.10
Yabancı Dil : İngilizce & Almanca
Servis : -
Ulaşım : Ulaşım 641 nolu otobüs ile gerçekleşip,saat başı otobüs gelmektedir.
Yerleşim Yeri : Tevekli Köyü Erciş Yolu Üzeri 18. km Tuşba/VAN
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Şehir merkezine 18 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Diğer Hususlar : Okulumuz Kız-Erkek Pansiyonludur.